5 Temmuz 2017 Çarşamba

3. KARAVAN KORE FİLM GÜNLERİ

Kore Filmleri Şehrinize Geliyor!!!
Kore ve Türkiye Diplomatik İlişkileri 60. Yıldönümü Kapsamında Düzenlenecek 3. Karavan Kore Film Günleri:

   14 Temmuz - 14 Eylül 2017 tarihleri arasında Çorum, Çanakkale, Bursa, İskenderun, İstanbul, Konya, Gaziantep, Diyarbakır, Denizli olmak üzere 9 şehirde, Kore ve Türkiye Diplomatik İlişkileri 60. Yıl dönümü kapsamında, 3. Karavan Kore Film Günleri düzenlenecektir. Katılmak isteyenlerin karavankorefilmgunleri@gmail.com e-mail adresine “3. Karavan Kore Film Günleri” yazarak ad soyad, meslek, e-mail, cep telefon numaraları ve film adı, şehir, tarih, saat, kaç kişi geleceğini belirten bir e-posta göndermeleri gerekmektedir. Katılım ücretsizdir. Film saatleri ve ayrıntılı bilgi için:  http://tr.korean-culture.org/tr/362/board/215/read/82488

   3. Karavan Film Günleri'nde gösterilecek filmler;
  •        Duresori: The Voice of East(두레소리)

   Devlet Geleneksel Sanatlar Lisesi 3. sınıfta Pansori öğrencisi Seulgi ve Kyungki Minyo öğrencisi Areum iki yakın arkadaştırlar. Ancak ikisininde de sıkıntılar vardır. Pansori sanatçısının torunu olan Seulgi, kendi ailesi ve okulundan gelen beklentilerinden dolayı baskı altındadır. Küçükken ailesini kaybettikten sonra teyzesi ile yaşayan Areum ise üniversite harcı masraflarından kaçınmak için devlet üniversitesine gitmek zorunda kalır. Hiçbir şeyin belli olmadığı lise son sınıfın yazında, stres ve baskılardan zorlanan iki kız eksik kalan mesaiyi doldurmak için okulun özel sınıfına katılır.
  •         The King of Pigs(돼지의 )

   Şirketin sahibi olan Kyeong-min, şirketi kaybettikten sonra eşini öldürmüş, kendi gerçekliğini geri çevirmiş haldeyken orta okul arkadaşı olan Jong-seok’u aramaya gider. Roman Yazarı olamadığı için biyografi yazarı olarak hayatını devam eden Jong-seok, Kyeong-min’in habersiz kendisine ziyaretine şaşırır. Onlar, şimdiki zamanların gerçeklikleri ve gizlemek istedikleri geçmiş zaman hikayeleri hakkında birbiriyle konuşmaya başlarlar.
  •        Train To Busan(부산행)

   Bilinmeyen bir virüs ülke çapında yayılmış acil uyarısı verilmişken, trene binen insanlar güvenli olan tek şehir Busan’a ulaşmak için şiddetli bir savaş verirler.
  •        Run Off(국가대표2)

   Kimliksiz, Tecrübesiz, Yeteneksiz…Takım olmaları bile bir meydan okuma olan onlara yaklaşan soğuk gerçeklik, sadece kış olimpiyatlarının Kore’de olmasını sağlamaktır.
  •       The Age of Shadows(밀정)

   Choseon (Kore) doğumlu Japon polis Jeongchul Lee(Gang-ho Song), silahlı bağımsızlık hareketi grubu olan “Euiyeoldan”ı araştırma gizli göreviyle Euiyeoldan lideri Woojin Kim(Yoo Gong)’le temasa geçer. Bir dönemin zıt kutuplarında bu iki kişi birbirlerinin kim olduklarını bilmelerine rağmen kendi maksatlarını gizleyip yakınlaşırlar. Euiyeoldan, Japon tesislerini harap etmek için bombaları Gyeongseong(Seul)’a getirmek için; Japon polisleri ise Euiyeoldan’ı yakalamak için Şanghay’a giderler…
Yakalamak zorunda olan ve yakalanmamaya çalışanlar arasında kendi amacı için birbirini kullanmak verdikleri bu savaş solukları keserken bomba yüklü tren ile Gyeongseong’a doğru giderler…
  •      Operation Chromite(인천상륙작전)

   25 Haziran 1950. Kuzey Kore’nin sürpriz işgalinin üçüncü gününde Seul fethedilip, bir ay içinde Nakdong Nehri bölgesi dışındaki tüm Han Yarımadası’nı kaybeden Kore... Uluslararası Müttefik Yüksek Komutanı olan “Douglas Macarthur”(Liam Neeson), herkesin itirazı olmasına rağmen İncheon İniş Operasyonu’nu planlar. Başarı olasılığı 1/5000, imkansız olan bir operasyon… Bunun mümkün kılan tek şey, İncheon’a giden yolun güvenliğini sağlamaktır.
  •        The Net(그물)

   Geminin ağa yakanlanmasıyla tek başına Güney ve Kuzey Kore’nin sınırından geçen Kuzey Koreli Balıkçı “Cheol-woo”. Güney Kore’nin gizli ajanı Cheol-woo’dan şüphelenip gözleri üzerine yöneltmeye başlar. Kuzey Kore’deki ailesine dönmek için Güney Kore’de dayanmak zorunda kaldığı bir hafta. Ailesine güvenli bir şekilde dönebilecek mi?


   Kore Karavan Film Günleri Kore Kültür Merkezi tarafından önceden iki kere düzenlenmiştir.  1. Kore Karavan Film Günleri'nde 6 Kore filmi Ankara, İzmir, İstanbul, Trabzon, Ordu, Samsun ve Tokat şehirlerinde izleyiciyle buluşmuş; 2. Kore Karavan Film Günleri'nde ise 6 Kore filmi Ankara, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Antalya şehirlerinde yine ücretsiz olarak gösterilmiştir.

Kaynak; Kore Kültür Merkezi web sitesi; tr.korean-culture.org



1 yorum: